Вакуум масаж – това е един от най-добрите начини за борба с целулита. Той е в състояние само за няколко седмици да стегне кожата и е почти напълно да елиминира грозно изглеждащата "портокалова кора". В нашето спа студио http://massage-gabrovo.com/ може да ползвате вакуум терапия по избор на зона, единично или с абонамент.

Вакуум масажът е изобретен в Тибет за лечението на много заболявания. Въпреки това, днес основно се е превърнал в козметична процедура за корекция на несъвършенствата по фигурата. Същността на действието се основава на разликата в налягането върху кожата поради действието на вакуум вендузите от специалната ни апаратура. В резултат на това кръвта нахлува в активната част на кожата и стимулира обновяването на клетките, като по този начин се допринася за регенерацията на кожата и се премахват депозитите от мазнини.

vakuum

При вакуум масажа има малко болка, но в рамките на нормалното. Много важно е по време на масажа да се отпуснете, така че мускулите да не са напрегнати. Специалистите препоръчват по време на масажа да се мисли за нещо приятно.

 

Не забравяйте, вакуум масаж се извършва само от долу нагоре, и няма друг начин. Също така, за да не се наруши функционирането на лимфният поток той не може да се извърши под коленете, в слабините и горната част на вътрешната част на бедрото. Нарушенията на тези правила могат да доведат до образуването на вени.

Процедура вакуум масаж средно трае до 40 минути. За да се постигне реален ефект са необходими 15 процедури през два - три дни. Курсът трябва да се извършва 2 пъти годишно.

Специалистите съветват да се използва специално масло за вакуум масаж, които ще насърчи изчезването на целулита. Обикновено са на базата на бадемово масло с добавени цитрусови етерични масла.

vakuum1