Ангелина ПЪРВОВА /Масажист/ ,GSM: 0887 830 494

С предварително записване по телефона.

Сауна с ифрачервени лъчи - 20лв.

11 staq 07 staq 10 staq sauna_2


Почти всеки от нас тайно или явно мечтае да намери начин за чудодейно преобразяване -да изпие вълшебни таблетки или да се намаже с крем и за час да стане по-строен, по-млад, да се излекува.

Надеждите и мечтите са едно, а реалността... чудеса няма. Въпреки това, има начини за решаване, ако не на всички, то поне на по-голямата част от проблемите, които ни преследват и се дължат на напрегнатото ни ежедневие и стрес, лошата екосреда, отслабване на имунитета.Това е комплексното въздействие върху организма, плод на многогодишни научни разработки, "чудото на ХХІ век" както го наричат в Европа -инфрачервената кабина.

В какво се състои нейната уникалност? Принципът на работа е лечение чрез дълбоко загряване. Инфрачервената кабина се различава от парната кабина и от сауната с това, че последните наред с предимствата имат и някои противопоказания. Например сухият и горещ въздух на сауната е вреден за хората със слаби бели дробове, а високата влажност в парната кабина трудно се понася от хората със сърдечни заболявания, тъй като се затруднява притокът на кислород към сърцето. Освен това затоплянето на тялото в дълбочина в сауната и парната кабина е само до 3-5 мм., а в инфрачервената кабина - 4 см. По този начин положителното влияние е не само върху повърхностния слой на кожата, но и значително по-навътре в тялото.

През 60-те години на ХХ-ти век японският лекар Тадаши Ишикава започва да търси начини за по-дълбоко затопляне на тялото. В резултат на неговите разработки той патентова специални нагреватели от циркониева керамика, излъчващи инфрачервени лъчи с дължина на вълната 2-5,6 микрона. Нагревателите се поставяли в кабината отпред, отзад и отдолу за да се загрее тялото от всички страни.

sauna_

Използвайки сауната, където температурата е 110 градуса С, много хора се оплакват, че дишайки много горещ въздух след процедурата дълго време се чувстват много изморени. В инфрачервените кабини процесите протичат в максимално комфортни за човека условия - температурата не е повече от 40-60 градуса С. По време на процедурата човек може напълно да се отпусне, а в това време организма се прочиства и подмладява. Кожата се освобождава от старите клетки, подобрява се релефа и, изглаждат се бръчките, спират развитието си кожни проблеми като пърхут, младежки пъпки, разширени пори.

sauna_staq

Интензивно въздействие има и на вътрешните органи. Под въздействие на топлината се ускорява обмена на веществата в тъканите, органите, мускулите, като се подобрява снабдяването им с кислород и се активизира имунната система. Заедно с потта се извеждат от организма токсините (тежки метали , холестерол , никотин и др.) и отлаганата с години подкожна мазнина като този процес протича много по-интензивно отколкото в сауна. Например за 25 -минутна процедура в инфрачервена кабина се изгарят до 2 400 калории, което е приблизително равно на ефекта от 10-километров крос. Освен че се освобождаваме от излишните килограми, значително влияе и върху целулита. Болестите при които се препоръчва ползване на инфрачервена кабина са много - при проблеми в дихателната система, сърдечно-съдови заболявания, проблеми с бъбреците, повишено кръвно налягане,рани, изгаряния и др. По време на процедурата температурата на тялото се повишава до 38.5 градуса и организма реагира като при инфекция, като при това се подтиска действието на болестотворните бактерии и вируси, което помага на организма да се пребори с простудните и хронични заболявания на дихателните органи. За спортистите - професионалисти процедурите ще помогнат по-бързо да възстановят травма, разтягане, да се освободят от шлаките и млечната киселина в мускулите.
Честотата на използване на кабината зависи от индивидуалните предпочитания. Нейният особен, много мек климат позволява използването и и от възрастни хора и от деца. За пълноценна процедура са достатъчни 30 минути, затоплянето на кабината е също много бързо 5-10 минути.


Сеансите в инфрачервените кабини са прекрасна възможност да се избегнат последствията от стреса , да се укрепи здравето и да се погрижите за външния си вид.Това е цял оздравителен комплекс , който ще ви позволи в бъдеще да си спестите посещенията при лекар и козметик.

УСЛУГИ

1. Инфрачервена сауна - 30 мин. /20 лева

Baner belonia