През пролетта нашите нокти са изтощени от зимата и недостатъчното витамини. Предлагаме ви редица полезни съвети, за да подсилите чупливите нокти и подобрите външния си вид.
 
На ръката на жената трябва да се обръща специално внимание. Красиви и поддържани ръце - това е знак за истинска дама. Едно от основните правила - красиви и поддържани нокти. Чрез маникюр винаги изглеждате добре, но вие трябва да се грижиte за ноктите и здравето им допълнително.
 
Няколко прости препоръки за укрепване на ноктите:
 
1. Вана с лимон: изсипете в чаша растително масло и добавете няколко капки лимонов сок. Преди да си легнете потопете в сместа за известно време ръцете си. Без да ги миете сложете памучни ръкавици до сутринта.
 
2. Лимонов сок за лющещи се нокти: нарежете един лимон на две и пъхнете пръстите в половинките на лимона. Задръжте в продължение на най -малко пет минути. С лимоновата кора може да масажирате ноктите, това ускорява обмена на веществата. След процедурата намажете ръцете с крем.
 
3. Вани със сол: разтворете една супена лъжица сол в чаша топла вода. Потопете ръцете си поне за пет минути в нея. След процедурата  разтривайте кожата около ноктите с растително масло или масло с витамини. Ако ползвате вана с поморийска луга в СПА СТУДИО БЕЛОНИЯ ГАБРОВО ще имате същия ефект http://www.massage-gabrovo.com/hidromasajna-vana.html
 
4.Вани от картофен сок: когато варите картофи използвайте водата за вас. Потопете ръцете си в топлата вода в продължение на 10 минути и след това се намажете с подхранващ крем.
 
5. Масаж със зехтин: осигурява на ноктите ценни витамини и мастни киселини. Веднъж или два пъти седмично правете масаж със зехтин  на ръцете и ноктите, след това спете с ръкавици до сутринта. Масажа със зехтин и поморийска луга в СПА СТУДИО БЕЛОНИЯ ГАБРОВО може да има още по-добър ефект http://www.massage-gabrovo.com/spa-masazh.html
 
Nocti
 
Не забравяйте че за силни и здрави нокти е важно да се яде калций и желатин. Добавете към менюто си млечни продукти, желирани продукти, смокини и естествени растителни масла. Вашите нокти ще ви благодарят с отличен вид!